Aktuality

Cena Přístav – ocenění komunálních politiků, kteří podporují mimoškolní činnost dětí a mládeže

Cena PřístavMá vaše sdružení dětí a mládeže to štěstí, že místní nebo regionální zastupitelé podporují vaši činnost? Navrhněte je na udělení Ceny Přístav!

Sdružení dětí a mládeže svým členům umožňují kvalitní a účelné využití volného času, a podílejí se tak na předcházení negativních jevů, jako je dětská kriminalita, závislosti apod. Mají nezastupitelnou roli ve výchově, vedou děti a mladé lidi k aktivní účasti na životě obce, doplňují působení rodiny, školy a dalších výchovných a vzdělávacích činitelů. Přesto často jejich činnost není doceňována.

Bez místní podpory je ale tato činnost těžko představitelná, ba mnohdy neuskutečnitelná. Moderní politici si toto uvědomují a aktivity dětí a mladých lidí, jakož i dobrovolníků s nimi pracujících, podporují.

Česká rada dětí a mládeže již od roku 2002 uděluje CENU PŘÍSTAV, jejímž smyslem je proto vyzvednout dobré zkušenosti z komunální politiky a ocenit konkrétní představitele této sféry (volené i jmenované), kteří mohou být příkladem všem ostatním.

CENA PŘÍSTAV je oceněním zástupcům veřejné správy na místní a regionální úrovni, kteří tuto funkci vykonávali alespoň po část období od 1. ledna předcházejícího roku, za významnou podporu mimoškolní činnosti a zásadní přispění k jejímu rozvoji. Navrhovat kandidáty mohou písemně občanská sdružení dětí a mládeže, domy dětí a mládeže (střediska volného času), a to do 15. dubna.

Přesné podmínky, koho a jak na ocenění navrhnout, najdete na www.crdm.cz/pristav.

Napsal: admin