Aktuality

Náš „boj“ má smysl – konání letních táborů 2020 se zas o krůček posunulo. A jsou to dobré zprávy

Skautský tábor (Junák – český skaut, z. s.)

„Pokud vydrží příznivá epidemiologická situace jako teď, budou možné tábory už v červenci,“ uvedl pro TV Nova koordinátor epidemiologického týmu ministerstva zdravotnictví Rastislav Maďar.

Podobný názor má také jeho kolega a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. „Pokud ta situace bude kontrolovatelná, byť by došlo k nějakému drobnému nárůstů případů, tak si myslím, že by mohlo dojít k tomu, že o těch prázdninách tábory v nějaké podobě povoleny budou,“ připustil na Nově epidemiolog a dodal, že by se dokonce mohlo stát, že by v takové situaci nebylo potřeba ani nosit roušky.

Podívejte se na reportáž. Na odkazu najdete i živý vstup ministra zdravotnictví, který vnáší o něco více světla do otázky počtu dětí na táborech.

Aktualizováno 7. 5. 2020:

Tábory – téma týdne ve Zprávičkách na České televizi

Celý týden od 24. do 30. 4. 2020 děti psaly do pořadu Zprávičky svoje pocity, myšlenky, naděje i obavy na téma letošních táborů. Počet odpovědí svědčí o tom, že dětem tábory hodně leží na srdci… Taky se natáčelo u mladých hasičů v Borovanech nebo v Deštné, kde se tábory konají 30 let.

Štáb pořadu nechyběl ani u jednání expertního týmu ČRDM a lékařů ohledně návrhů hygienických doporučení pro letní tábory 2020. „Výsledkem budou možná opatření, jejichž doslovná implementace je závislá na aktuální epidemiologické situaci a proporčně odpovídá velikosti akce,“ řekl předseda ČRDM Aleš Sedláček. Podívejte se na reportáž ve Zprávičkách.

V delším rozhovoru pak promlouvá předseda ČRDM k dětem na Instagramu Zpráviček, který sleduje hodně dětí.

Napsal: Marek Krajči