Aktuality

Pozvánka ke Kulatému stolu Hodnoty mladých na MŠMT

Hodnoty mladých – pozvánka na kulatý stůl

Vážení přátelé,

srdečně Vás zveme ke Kulatému stolu k projektu Hodnoty mladých, jehož cílem bylo zmapovat, jaké jsou hodnotové postoje mladé generace v České republice a na Slovensku. Je koncipován jako setkání se zástupci MŠMT, na kterém tvůrci projektů budou prezentovat nejzajímavější výstupy. Následně proběhne diskuse.

Téma bylo zkoumáno zeširoka pro získání komplexnějšího pohledu na věc. Zkoumali jsme hodnoty, jako je rodina, přátelství, svoboda, zdraví, politická angažovanost, ale i vztah k sexuálním a etnickým menšinám nebo postoje mladých k různým etickým dilematům.

V šetření jsme rovněž sledovali, zda a jak se liší důležitost jednotlivých hodnot v životech mladých lidí, kteří jsou aktivní v organizacích dětí a mládeže od těch, kteří s organizacemi dětí a mládeže do kontaktu nepřišli. Zde je nutné upozornit, že při práci s dětmi a mládeží jsou hodnotové aspekty považovány za velmi důležité, avšak každá organizace zdůrazňuje ve své činnosti a aktivitách různé hodnoty.

Výsledky výzkumu bude prezentovat Jan Husák, vedoucí analytické sekce ČRDM a analytička Nela Andresová.

Za MŠMT naše pozvání přijaly Simona Marešová, vedoucí Oddělení rozvoje dětí a mládeže, Jana Häcklová a Helena Knappová, obě z Oddělení rozvoje dětí a mládeže.

  • KDY: 27. 10. 2021 od 10.00 do 12.00
  • KDE: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 529/5, Praha 1 – Velký zrcadlový sál, budova A
  • PŘIHLÁŠENÍ: Prosíme, stačí krátce potvrdit na e-mail: sona.polak@crdm.cz, do úterý 26. 10. do 13. hodin.

Pozvánka ke Kulatému stolu…

Napsal: Marek Krajči

Ke stažení

Příloha k článku ke stažení

Fotogalerie k článku