Aktuality

Zóna demokracie zve na workshopy

Pozvánka na Zónu demokracie 2017

V pátek 6. 10. a v sobotu 7. 10. 2017 proběhne první ročník festivalu Zóna demokracie, na kterém vystoupí v rámci přednášek a diskuzí zástupci z řad umělců, tvůrců, politiků a odborníků na umění v kontextu politického vývoje v České republice. Národní parlament dětí a mládeže a Česká rada dětí a mládeže se do programu zapojí v pátek svými workshopy:

  • první ponese název „Proč chodit volit? Má to význam?“ a proběhne v rámci dopoledního bloku (od 10:00)
  • odpolední workshop „Vzdělávání 2.0 – stezka k sociálním a občanským kompetencím“ (od 15:00) přiblíží česko-polsko-litevský projekt ČRDM a účastníci si sami vyzkouší, jak lze občanské a sociální kompetence rozvíjet i jak jednoduše a efektivně navrhnout a naplánovat vzdělávací (nebo jakékoliv jiné) aktivity; vzhledem k omezené kapacitě se hlaste e-mailem na adrese jan.husak@crdm.cz
  • a nakonec podvečerní prezentace s diskusí „Mladí Češi – mladí demokraté?“ (od 17:00), ve kterém Vám odpověď na tuto otázku poodhalí Jan Husák na základě výsledků ojedinělého výzkumu.

Zóna demokracie se bude konat v Experimentálním prostoru NoD v centru Prahy. Vstup na všechny akce je zdarma. Celý program naleznete na stránce facebookové události. Pozvánku na zahájení naleznete v příloze ke článku.

Napsal: Marek Krajči

Ke stažení

Příloha k článku ke stažení