Aktuality

Bude víc peněz pro klubovny a táborové základny

Peníze – koruny (foto Shutterstock)

Poslanci David Šimek a Marek Výborný podali v rámci druhého čtení státního rozpočtu návrh navýšit prostředky na rozvoj a obnovu materiálně technické základny z 25 na 35 milionů korun, které budou použity na rekonstrukce a úpravy stovek kluboven a táborových základen spolků, které poskytují volnočasové aktivity pro děti a mládež. Pozměňovací návrh byl ve čtvrtek 10. 3. 2022 Poslaneckou sněmovnou schválen.

„Programy určené na tyto účely byly v minulosti podfinancované, řada organizací vzhledem k nedostatku peněz dosud nestihla ani opravit to, co ve zdevastovaném stavu převzala od zrušeného Fondu dětí a mládeže,“ připomíná na své FB stránce David Šimek.

„Léta upozorňujeme na to, že máme vážný problém s našimi klubovnami a základnami. Investiční dotace ze strany státu jsou velmi skromné a dlouhodobě se nezvyšují. Jsme rádi, že se Poslanecká sněmovna postavila k návrhu poslanců Davida Šimka a Marka Výborného vstřícně, a doufáme, že je to jen začátek. Investice do dobrovolnické činnosti se státu mnohonásobně vrací,“ komentoval radostnou zprávu Aleš Sedláček, předseda Česká rada dětí a mládeže.

Děkujeme oběma poslancům i všem, kteří pozměňovací návrh podpořili a pomohli dobré věci.

Napsal: Marek Krajči