Aktuality

Česká rada dětí a mládeže si zvolila nového předsedu

Česká rada dětí a mládeže, střešní organizace pro sdružení v oblasti práce s dětmi a mládeží, si na svém 28. valném shromáždění zvolila nového předsedu. Stal se jím Aleš Sedláček, dosavadní 1. místopředseda. ČRDM v letošním roce oslaví 10 let od svého založení.

Mezi hlavní priority Aleše Sedláčka v nové funkci bude podle jeho slov patřit veřejná propagace myšlenky dobrovolnictví, tedy i novelizace zákona o dobrovolnictví a řešení dalších norem ovlivňujících činnost sdružení dětí a mládeže. „Fenomén dobrovolnictví ve sdruženích je stále nedoceněný a je ho potřeba neustále připomínat,“ uvedl Aleš Sedláček. „Post předsedy chápu jako kombinaci reprezentace a služby pro sdružení i pro myšlenky, které ČRDM hájí.“

Aleš Sedláček byl do dění kolem ČRDM zapojen již 8 let. Je členem její pracovní skupiny Stát, která se účastní jednání s politiky s cílem získat společenskou podporu, přijatelné právní prostředí a rozumná pravidla financování. Nově zvolený předseda je představitelem tábornického sdružení Liga lesní moudrosti, jejímž byl dlouholetým náčelníkem. Je mu 31 let, kromě práce pro ČRDM má zkušenosti i z komerční sféry a studuje na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze.

Napsal: admin