Aktuality

ČRDM má svoji zástupkyni – Zuzanu Vaněčkovou – v Představenstvu Evropského fóra mládeže

Zuzana Vaněčková po zvolení do představenstva Evropského fóra mládeže (foto Jan Husák)

Po šesti letech od vstupu do celoevropské střechy národních mládežnických rad má ta naše – Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) – svoji zástupkyni Zuzanu Vaněčkovou v Představenstvu Evropského fóra mládeže. Za pilíř Národních rad mládeže skončila Zuzka na krásném třetím místě z šesti – a jen s minimálním odstupem od nejlepší kandidátky z norské rady, sdělil z Bruselu do Prahy člen Představenstva ČRDM Jan Husák.

„Byla radost, když za mnou v průběhu chodila i řada lidí a měli radost, že Zuzka kandiduje, neboť všichni obdivovali její přehled v obsahu, konkrétní vizi do budoucna i vřelost,“ uvedl Jan Husák.

„To je krásné :) Velký úspěch. Moc blahopřeji,“ reagoval na zprávu o zvolení Zuzany Vaněčkové předseda ČRDM Aleš Sedláček. Další z gratulantů, člen Představenstva České rady Miroslav Jungwirth, napsal: „Velká gratulace Zuzce, to je skvělá zpráva! Je to také velká příležitost pro ČRDM, která má možnost relativně krátce po svém přijetí ovlivňovat chod této významné organizace, což je jednoznačně úspěch!“

Gratulujeme!

Napsal: Marek Krajči

Fotogalerie k článku