Aktuality

Karty/aplikace Hodnoty mladých

karty

Je to edukativní pomůcka, která vznikla v rámci projektu Hodnoty mladých. Jejím cílem je nabídnout nenucený způsob, jak děti a mladé lidi zábavně vést k mapování hodnotových postojů, k uvědomění si jednotlivých hodnot či k jejich objevování.

Pro jejich tvorbu jsme si vybrali mladý kreativní tým z Bratislavy, Nina Mikušková a Dominika Belanská, které stojí za úspěchem hry BEEN THERE TOGETHER. Právě tento neotřelý princip hry je licenčně zakotven i v DNA aplikace a kartiček Hodnoty mladých. Zjednodušeně řečeno, jedná se o princip čtyř kategorií barevně rozdělených podle míry participace. Hráči se mohou mezi nimi volně pohybovat. Hra je určena pro skupinu hráčů, ale obohatí i jednotlivce, který si ji zahraje v komornějším duchu. Během hraní prostřednictvím úkolů a otázek podněcuje uživatele k přemýšlení.

Přestože existuje i jako mobilní aplikace, nevtahuje uživatele do virtuální reality, ale podněcuje je k vnímání okolí a společnosti, ve které se nacházejí. Jednoduchými dotazy a úkoly se hráči dostávají do magického kruhu hraní si v realitě. Ptá se nás na otázky, které bychom si možná jinak nepoložili…

Odkazy ke stažení aplikace:

Apple : https://apps.apple.com/us/app/been-there-together/id1291060009#?platform=iphone

Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=cards.beentheretogether.ostrava&hl=sk&gl=US

Do aplikace se přihlaste s hashtagem „hodnoty“.

Aplikace Hodnoty – QR kódy s odkazy na stažení

Napsal: Soňa Polak