Aktuality

Proběhl 9. ročník Bambiriády s rekordní návštěvností

Bambiriáda 2007V neděli 27. května odpoledne skončil devátý ročník největší přehlídky činnosti dětských a mládežnických sdružení – Bambiriáda 2007. V rozmezí čtyř dnů, kdy rtuť teploměru zdolávala tropickou hranici 30 stupňů, pravděpodobně padl kromě nejednoho teplotního i dosavadní rekord bambiriádní účasti. Podle předběžného odhadu pořadatelů navštívilo bambiriádní areály dohromady téměř 250 tisíc lidí. Celorepubliková akce, kterou již tradičně zorganizovala Česká rada dětí a mládeže, se letos konala v celkem 27 městech v tuctu krajů naší republiky. Cestu na ní našel každý čtyřicátý Čech.

Bambiriádními městy v roce 2007 byly České Budějovice, Děčín, Havířov, Hradec Králové, Cheb, Chomutov, Chrudim, Jaroměř, Jeseník, Karlovy Vary, Klatovy, Krnov, Liberec, Náchod, Nymburk, Ostrava, Plzeň, Praha, Prostějov, Rakovník, Rychnov n. Kněžnou, Šumperk, Tábor, Třinec, Uherské Hradiště, Zábřeh a Zlín.

Více informací o proběhlé Bambiriádě 2007 najdete v článku na serveru Adam.cz, kde si můžete počíst i o aktivitách v regionech, a rovněž na stránkách www.bambiriada.cz.

Napsal: admin