Aktuality

Registrace projektů 72 hodin 2014 zahájena!

Mladí Češi a Izraelci pomáhají uklidit Černý most (foto Marek Krajči)

Nové webové stránky k letošnímu ročníku projektu 72 hodin byly spuštěny! Naleznete je na adrese www.72hodin.cz. Zároveň byla odstartována i registrace projektů. Od této chvíle je tedy možné registrovat své nápady a náměty na libovolně dlouhé dobrovolnické činnosti, které se následně uskuteční v termínu 9. až 12. října. Zájemci mohou registrovat projekty se zaměřením na: lidi, přírodu a místo, kde žijí. Bližší informace o projektu naleznete na webových stránkách projektu www.72hodin.cz, či na Facebooku. Projekt se letos rozhodli podpořit cestovatel Daniel Přibáň, herec Petr Vacek, režisérka Alice Nellis, biatlonistka Gabriela Soukalová, sportovní komentátoři Petr Vichnar, Vojtěch Bernatský, Petr Svěcený a Robert Záruba, herečka Aňa Geislerová a další známé osobnosti.

Projekt 72 hodin jsou tři dny dobrovolnických aktivit po celé ČR. Projekt je určen všem věkovým kategoriím a především členům dětských organizací. Projekt v ČR poběží již potřetí, v minulých ročnících se do něj zapojilo přes 30 000 dobrovolníků v téměř 600 projektech. Pomozte nám čísla letos opět vylepšit a informujte vaše oddíly, skupiny, střediska apod. Základní informace o projektu naleznete zde: crdm.cz/projekty/72hodin

V rámci projektu bude možné také vycestovat na několik dní do zahraničí, či uspořádat dobrovolnický projekt se zahraničními partnery. Projekt nabídne zájemcům z řad dětí a mladých lidí, aby vlastními nápady a šikovností změnili prostředí, ve kterém žijí, k lepšímu, ideálně ve spolupráci s místními radnicemi a podnikateli.

Pro projekt hledáme stejně jako v loňském roce partnerské organizace, které projekt budou mezi svými členy propagovat a motivovat je k uspořádání vlastních aktivit. V případě, že budete mít o partnerství zájem, vyplňte prosím „Dohodu o spolupráci v rámci projektu 72 hodin“, kterou naleznete na adrese www.72hodin.cz/2014/files/up/dohoda-o-spolupraci-72-hodin-2014.doc a zašlete dvě podepsané kopie na adresu Kanceláře ČRDM.

Napsal: Marek Krajči