Tiskové zprávy

Dobrovolnický projekt 72 hodin zahájí na Černém Mostě pražský primátor Tomáš Hudeček

TISKOVÁ ZPRÁVA

72 hodin – Ruku na to! – tři dny dobrovolnických aktivit po celé ČR(PRAHA 7. října) – Primátor hlavního města Prahy Tomáš Hudeček a starosta Městské části Praha 14 Radek Vondra se ve čtvrtek 10. října 2013 zúčastní zahájení celorepublikového dobrovolnického projektu 72 hodin – Ruku na to! Akce, nad níž oba převzali záštitu, začne zhruba hodinu před polednem u tamní stanice metra. V rámci jednoho ze tří stovek dílčích projektů tam budou dobrovolníci uklízet a zkrášlovat okolí.

Od čtvrtečního do nedělního poledne – tedy v časovém rozmezí zmíněném již v samotném názvu projektu – se pak k Praze budou připojovat další a další obce. V nich se téměř 17.000 dobrovolníků zapojí do uskutečňování svých vlastních záměrů se sociálním, ekologickým či kulturním zaměřením, převážně lokálního významu. Budou se tak snažit podle svých možností, nápadů i sil nezištně pomoci druhým, přírodě či jejich okolí.

„Jako modelka jsem byla oslovena mnoha charitativními projekty, ale ne všechny vždy byly opravdu pro dobrou věc. Po jisté době jsem si začala vybírat a jsem velmi ráda, že jsem byla oslovena a mohu podpořit právě projekt 72 hodin. Nejsou to jen slova, ale je to opravdová pomoc, která je vidět,“ říká patronka projektu Barbora Vida Kolářová. Spolu s ní projekt podporují režisérka Alice Nellis, herečka Jenovéfa Boková a herec Filip Cíl.

Letošní ročník „72 hodin“ je druhým v pořadí. Do akce, pořádané Českou radou dětí a mládeže, se loni zapojilo prostřednictvím 225 dílčích projektů přes 11.000 lidí. Okolí svého bydliště vylepšovali dobrovolníci v rámci rozličných mládežnických sdružení i jiných neziskových organizací či škol.

KONTAKTNÍ OSOBA:
Ondřej Šejtka
místopředseda ČRDM
ondrej.sejtka@crdm.cz
telefon: 211 222 862, mobil: 605 956 920

Napsal: admin