Aktuality

Největší dobrovolnická akce pro děti a mládež v ČR v roce 2023

72 hodin 2023

Letošní ročník akce 72 hodin se uskuteční za 7 týdnů, 12.–15. 10. 2023. Rádi bychom vám proto včas poskytli pár informací k jeho průběhu.

Trička

Tak jako každý rok jsme pro každého koordinátora, který do akce zaregistruje projekt, připravili tričko zdarma. A jak budou vypadat? Jelikož jsme se letošní rok rozhodli věnovat včelkám, tak nebylo pochyb, jakým směrem se při přípravě vzhledu triček vydáme. Připravili jsme dva návrhy, budete si tak moci vybrat. Podívejte se do fotogalerie pod článkem.

Dárek – dřevěná záložka

Jako dárek pro účastníky jsme letos připravili stylovou dřevěnou záložku s pravítkem. Obdrží jej každý, kdo se akce zúčastní. Také ji najdete ve fotogalerii pod článkem.

Zaměření letošní akce – druhotní opylovači

Možná se ptáte, proč na všech propagačních materiálech najdete motiv včel. Letošní ročník akce jsme se rozhodli věnovat ochraně tzv. druhotných opylovačů, mezi které patří i divoké včely, samotářky. Připravujeme pro vás sérii pracovních listů, díky kterým děti seznámíme, o jaký hmyz se jedná, s postupy, jak je chránit a jak jim pomoci v přírodě přežít.

Oblíbená podpora – stromy a keře, pytle a rukavice

Opět se můžete těšit na sazenice ovocných stromů a okrasných keřů. Mezi sazenicemi keřů letos najdete poprvé i sazenice bezu černého. Ti z vás, kteří se rozhodnout uklízet nepořádek ve svém okolí, od nás opět obdrží pytle a několik párů rukavic.

Těšíme na vaše projekty. Registrace je již otevřená, tak se do ní můžete pustit třeba hned.

Registrovat se

Napsal: Marek Krajči

Fotogalerie k článku