Aktuality

Akce 72 hodin 2024

Trička 72 hodin 2024

Letošní ročník se uskuteční 10.–13. 10. 2024. Rádi bychom vám proto včas poskytli pár informací k jeho průběhu.

Trička

I letos jsme pro vás připravili parádní projektová trička. Objednávat je můžete opět v našem eshopu. Cenu se nám podařilo udržet na 80 Kč/ks pro všechny účastníky akce. POZOR – letos máme motivy triček rozděleny na dámské a pánské – tedy motiv s chlapcem existuje POUZE v pánském střihu, motiv dívky pro změnu POUZE v dámském! A jak tedy vypadají? Viz obrázek v galerii pod článkem.

Registrace projektů spuštěna od 2. 9.

V procesu registrace se od minulého roku nic nezměnilo. Můžete tak opět žádat o sazenice stromů a keřů, úklidovým projektům budeme opět zasílat několik párů rukavic a pytle na odpad.

Zaměření letošní akce – vnitřní rovnováha

Letošní téma akce souvisí s tím, jak se cítíme nejen sami se sebou, ale i v našem okolí, je zaměřeno na naši vnitřní rovnováhu, klid a spokojenost. Věříme, že právě dobrovolnictví je jedním z nejlepších způsobů, jak tuto pohodu prožívat a zároveň ji šířit dál mezi ostatní. Když pomáháme druhým, nacházíme v tom hlubší smysl a naplnění, které přesahuje naše vlastní potřeby. Dávání času a energie těm, kteří to potřebují, přináší nejen radost do jejich života, ale i do toho našeho. Každý dobrý skutek, každá drobná pomoc, kterou poskytneme, nás přibližuje k většímu klidu a harmonii v každodenním životě.

Podtitul akce „Ladíme svět do pohody“ vyjadřuje myšlenku, že cesta k vnitřní spokojenosti a klidu začíná u nás samotných a pokračuje skrze naše činy směrem k okolí. Společně můžeme vytvářet svět, kde se cítíme dobře nejen my, ale i lidé kolem nás. Ať už se zapojíte do jakékoliv aktivity, vaše snaha přinese radost nejen těm, kterým pomáháte, ale i Vám samotným. Pojďme tedy společně ladit svět do pohody, krůček po krůčku, s každým dobrým skutkem, který vykonáme. Během září přineseme na stránkách akce studijní materiály včetně několika pracovních listů, které budete moci při práci s dětmi využít.

A taky…

I letos budete moci soutěžit o společenské hry věnované společností Mindok. Podrobnosti o soutěži včas zveřejníme.

Jsme rádi, že se nám podařilo i pro letošní rok získat zásadního partnera pro distribuci balíčků. I letos budeme balíčky distribuovat přes Balíkovnu. Děkujeme.

Bohužel i na nás dolehlo zdražování. Bylo zvykem naší akce odměnit děti za účast v projektu malým dárkem. Je nám to líto, ale letos jsme od nákupu dárků museli právě z důvodu neustálého nárůstu cen upustit. I díky tomu jsme schopni udržet cenu triček na 80 korunách, zajistit dostatečné množství sazenic apod.

Více na webu projektu 72 hodin

Těšíme na Vaše projekty!

Napsal: Marek Krajči

Fotogalerie k článku