Aktuality

Darujeme kroužky dětem: Otevřeli jsme výzvu na druhé pololetí a upravili jsme podmínky tak, aby na podporu dosáhlo ještě více rodičů

Darujeme kroužky dětem (ilustrační foto)

Mnoho rodin se musí uskromňovat tam, kde to dosud nebylo potřeba, a chtě nechtě musí omezovat úplně nebo částečně volnočasové aktivity svých dětí. Česká rada dětí a mládeže ve spolupráci s nadací Eduzměna jim může pomoct díky novému projektu Darujeme kroužky dětem. Projekt pomáhá rodinám s úhradou nákladů na volnočasové aktivity dětí. Rodiče mohou získat příspěvek až 2000 Kč na pololetí na každé dítě a následně určit, které organizaci bude příspěvek převeden.

Pokud jste organizací, která má ve svých řadách děti ze zmiňovaných rodin nebo jim chcete umožnit začít k vám chodit, tak je potřeba, abyste se zaregistrovali do systému projektu.

Důležité!! Spustili jsme výzvu na druhé pololetí školního roku. Rodiče můžou žádat 2000 Kč na sportovní, výtvarné, hudební, turistické, technické aktivity apod.

Důležité novinky:

  • Podporujeme rodiny v ČR, které jsou v tíživé finanční situaci, a na dítě, na které žádají podporu, pobírají jeden z těchto příspěvků: přídavek na dítě, příspěvek na péči, odměna pěstouna, příspěvek při pěstounské péči. Stále podporujeme i rodiny ukrajinských uprchlíků v tíživé finanční situaci pobývající v ČR na základě víza strpění či víza dočasné ochrany.
  • Rozšířili jsme i organizace, kde můžou rodiče příspěvek uplatnit. 2000 korun lze nově využít u všech poskytovatelů pravidelných volnočasových aktivit pro děti a mládež.
  • Stále platí, že podporu je možné použít nejen na členský či oddílový příspěvek, ale také na účastnické poplatky např. na soustředění, víkendovou akci či na nákup potřebného vybavení pro dítě.

Pro více informací: .darujemekrouzky.cz

Tuto pomoc může ČRDM poskytnout díky podpoře a štědrosti Nadace Karel Komárek Family Foundation, Nadace České spořitelny, Nadace Albatros, SAZKA, Eduzměna.

Plakáty ke stažení…

Napsal: Marek Krajči