Aktuality

Děkujeme Leemu Loudovi, že do toho šel…

Lee Louda (foto archiv L. Loudy)

Leeho Loudu jsme nominovali do Rady ČT jako kandidáta, který má podporu napříč našimi organizacemi, s vírou, že Rada ČT by v něm získala férového a odborně zdatného člena, který by mohl přispět ke zklidnění a odpolitizování současné situace.

Při tajném hlasování dne 19. 3. 2021 Lee nebyl Volebním výborem poslanecké sněmovny ČR vybrán do užšího výběru.

Do finále volby Rady ČT postoupili hlavně kritici současného fungování televize, hodnotí tento výběr například na zpravodajském serveru Aktuálně a ještě ostřejší je online komentářový deník Alarm –  Volby do mediálních rad válcuje ANO s komunisty a SPD, říká Vratislav Dostál.

Výběr postupujících kandidátů kritizoval člen výboru a poslanec Pirátů Tomáš Martínek: „Musím dodat, že mé preference založené na odbornosti, kvalitě nominujících organizací i nezávislosti jsou velmi odlišné od výběru výboru,“ uvedl.

„Je nám to líto, nevzdáváme to. Máme stále zájem na tom, aby Česká televize byla stabilní médium veřejné služby. Stojí za to i znovu otevřít debatu o tom, jak kandidáty do Rady ČT nominovat a podle jakého klíče mají být vybíráni. Ve světě existuje více modelů. Každý model je ovšem poplatný tomu, co od něj očekáváme…,“ vyjádřil se k výsledkům hlasování předseda ČRDM  Aleš Sedláček.

Související článek:
Napsal: Marek Krajči