Aktuality

Akce 72 hodin 2019

Foto z projektu 72 hodin

Rádi bychom Vás ještě před prázdninami krátce informovali o tom, na co se v letošním ročníku akce 72 hodin můžete těšit. Ročník 2019 se uskuteční v termínu od 10. do 13. října.

Letošní ročník 72 hodin věnujeme tématu, na které je v posledních měsících upozorňováno stále naléhavěji. Jedná se o změny přírodního prostředí v souvislosti s probíhajícími klimatickými změnami a jejich dopady na životy lidí a společnosti. Za systémové změny a změnu v chování stávkují po celém světě mladí lidé, a jelikož je naše akce určena především jim, rozhodli jsme se je v jejich aktivitě také podpořit. Ve spolupráci s organizací Hnutí Brontosaurus jsme připravili soubor návodů a pravidel konkrétní pomoci. Už teď si některé můžete prohlédnout.

Loni jsme poprvé spolupracovali s Nadací Partnerství, se kterou jsme sázeli lípy svobody. Letos přichází tato Nadace s ještě ambicióznějším plánem, neboť by ráda vysadila strom za každého občana naší vlasti. A to je plán hodný následování, a tudíž jsme se rozhodli k této akci v rámci 72 hodin přistoupit.

Logo projektu 72 hodin (od roku 2017)Radost nám dělá loňský nárůst sociálních projektů a určitě ho letos podpoříme.

Pokračovat také budeme ve spolupráci s Národním památkovým ústavem a i letos přineseme seznam objektů, ve kterých budete moct pomáhat.

Novinku připravujeme i v oblasti výsadby stromů, kromě ovocných stromů nabídneme i sazenice okrasných dřevin.

Těšíme na Vás od září, kdy spustíme registraci projektů.

Napsal: Marek Krajči