Tiskové zprávy

Nové cestovní pojištění ke kartám EYCA od Union pojišťovny překvapí jak svou cenou, tak podmínkami.

Cestovní pojištění na prázdniny? S kartou EYCA…

(PRAHA 9. 6. 2014)Union pojišťovna spustila ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže (ČRDM) prodej online celoročního cestovního pojištění, určeného výhradně pro držitele karet EYCA, a to za cenu již od 190 Kč ročně.

,,Celoroční cestovní pojištění pro držitele mládežnických karet nabízí Union pojišťovna i na Slovensku a spokojenost i zkušenosti mladých Slováků s tímto pojištěním jsou velmi dobré. Velice jsme tedy spolupráci s Union pojišťovnou uvítali, protože díky ní můžeme mladým lidem usnadňovat cestování po celém světě,“ uvedl manažer projektu Evropských karet mládeže EYCA a člen představenstva ČRDM Miroslav Jungwirth.

Pro koho je pojištění určeno

Nové cestovní pojištění ke kartám EYCA je určeno všem držitelům karty EYCA, tedy mladým lidem do 30 let. Při tvorbě tohoto pojištění byl hlavní důraz kladen na co nejdostupnější cenu, ale nikoliv na úkor výhodných podmínek, díky možnosti navolit si typ pojištění dle představ klienta. Pojištění platí 365 dní, maximálně však do konce platnosti karty EYCA.

Široké možnosti výběru již od 190 Kč ročně

Pro lidi, kteří budou v průběhu roku cestovat do zahraničí a vykonávat sportovní aktivity, je určena varianta SPORT. Pro cesty spojené s turistikou, relaxem a nakupováním v zahraničí stačí varianta TURISTA. Pro různé studentské pobyty je vhodné zvolit si nepřetržitý pobyt 180 dnů, ostatním bude stačit max. pětačtyřicetidenní nepřetržitý pobyt v zahraničí. Celkový počet vycestování v roce není omezen.

Kromě léčebných výloh v zahraničí, non-stop dostupné asistenční služby v českém jazyce a pojištění technické pomoci při záchranné akci v horách je možné pojistit si také zavazadla, odpovědnost za škodu a úrazové pojištění. Tato rizika jsou uspořádány do 3 balíčků BASIC, STANDARD a PREMIUM. Poslední jmenovaný obsahuje všechny zmíněná rizika a nejvyšší pojistné částky, včetně velkorysé pojistné částky 4 mil. korun pro pojištění léčebných výloh v zahraničí.

Zakoupením tohoto produktu jsou držitelé karty EYCA pojištěni na celém světě. Výjimkou je standardně jenom Česká republika, tedy země trvalého pobytu pojištěného, resp. země, v níž je pojištěný účastníkem veřejného zdravotního pojištění.

Jak si pojištění sjednat

Více informací o jednotlivých variantách tohoto pojištění a možnosti jeho objednání  (což jde jedině online) naleznete na webových stránkách karet EYCA (www.eyca.cz) nebo Union Pojišťovny (www.unionpojistovna.cz). Pojištění lze bez problémů zakoupit i přes smartphone nebo tablet.

Kdo jsme

Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) byla založena v červenci 1998 osmi sdruženími dětí a mládeže. Dnes sdružuje 98 členských organizací (mezi nimi většinu celostátních sdružení dětí a mládeže), představujících kolem 200 000 individuálních členů. Členy ČRDM jsou sdružení velmi malá i ta největší, včetně devíti krajských rad dětí a mládeže. ČRDM také provozuje v ČR Evropské karty mládeže EYCA.

Evropská karta mládeže EYCA je mezinárodní identifikační průkaz pro mladé. Nejedná se o slevovou kartu pouze pro studenty; v České republice ji mohou získat všichni lidé ve věku 5–30 let. Momentálně je v ČR více než 50 000 držitelů těchto karet a mohou využívat přes 1 000 slev a výhod. V Evropě je Evropská karta mládeže nejrozšířenější slevovou kartou pro mladé, má 5 milionů držitelů, kteří mohou čerpat 60 000 slev ve 38 evropských zemích. Karta je široce využitelná pro aktivity v různých oblastech života, jako je cestování, kultura, doprava, ubytování, stravování, nakupování, sport, služby či vzdělávání.

KONTAKTNÍ OSOBA:

Ing. Miroslav Jungwirth
člen představenstva
projektový manažer
miroslav.jungwirth@crdm.cz
telefon: 211 222 886,

Napsal: Marek Krajči