Aktuality

Nová akce pro členy ČRDM: můžete navštívit více než 50 hradů a zámků s 50 % slevou ze vstupného

Klíč k památkám

Se svými oddíly se vypravte poznávat památky zařazené do doplňkového programu Klíč pro školy. Slevový program Národního památkového ústavu byl rozšířen i na dětské organizace a byla by škoda ho nevyužít.

Co je zapotřebí udělat?

Stačí svůj oddíl přihlásit přes registrační formulář ČRDM nejpozději do 26. června. Do konce měsíce vám pak poštou dorazí plastová karta s unikátním QR kódem, díky které obdrží dětští výletníci (6–15 let) 50 % slevu ze vstupného na hrady a zámky. Podmínkou je vaši návštěvu nahlásit alespoň 48 hodin předem.

Jak poznáte památku zařazenou do programu Klíč pro školy?Piktogram Klíč pro školy

Seznam památek zařazených do programu Klíč pro školy je dostupný na webových stránkách www.klickpamatkam.cz. Do programu jsou zapojeny pouze památky označené piktogramem Klíč pro školy , který je umístěn na titulní straně prezentace takové památky na uvedeném webu. Najetím myší na na piktogram Klíč pro školy zjistíte, v jakém období a přesném časovém horizontu můžete konkrétní památku navštívit. Například: hrad Hrubý Rohozec můžete s Klíčem pro školy navštívit duben – říjen 2016, úterý – neděle od 9:00 do 16:00; je to zobrazeno takto: 2016 IV-X ( Út – Ne, 9:00 – 16:00)

Jak správně nahlásit vaši návštěvu, abyste mohli využít slevu?

Vaši návštěvu je nutné nahlásit a s pracovníkem správy vámi vybrané památky potvrdit nejpozději 48 hodin před příjezdem výpravy. Návštěvu nahlásíte formou emailu, doručeného na kontaktní email vámi vybrané památky uvedený na webu www.klickpamatkam.cz.

Pravidla Klíč pro školy        

1. Program Klíč pro školy je určen výhradně školám, vzdělávacím institucím a dalším organizacím pracujícím s mládeží ve věku od 6 do 15 let, tzn. ode dne narozenin uvedeného věku do dne předcházejícího narozeninám věku následujícího, tj. 16 roku života dítěte, působících na území České republiky a v příhraničních oblastech okolních států.

2. Karta Klíč pro školy je platná min. po dobu 5 let, a to od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2019. Provozovatel si současně vyhrazuje právo platnost karty prodloužit. Prodloužení platnosti karty bude zveřejněno na webových stránkách www.klickpamatkam.cz resp. www.npu.cz, a to nejpozději do 30. 11. 2019.

3. Předložení karty Klíč pro školy na pokladně libovolné památky zařazené do programu Klíč pro školy a její následné načtení čtečkou umístěnou na pokladně opravňuje k čerpání 50% slevy ze vstupného pro účastníky organizovaného zájezdu ve věku od 6 do 15 let věku.

4. Za účelem zajištění slevy je nutné organizovaný zájezd na vybrané památce předem rezervovat a jeho příjezd, tedy čas příjezdu a velikost skupiny, potvrdit se správou konkrétní památky a to nejpozději 48 hodin před příjezdem zájezdu. Termín návštěvy památky musí být v souladu s otevírací dobou a musí být ve stanoveném termínu současně písemně potvrzen ze strany správy památky. Správa památky má v případě obsazenosti požadovaného termínu či plné vytíženosti provozní kapacity právo rezervaci odmítnout a žadateli nabídnout alternativní termín.

Klíč pro školy je součástí oblíbeného projektu Klíč k památkám, realizovaného Ministerstvem kultury České republiky, Národním památkovým ústavem a Asociací majitelů hradů a zámků.

Získejte i vy své klíče k památkám!

Napsal: Marek Krajči