Aktuality

Výměna mládeže s Izraelem úspěšně proběhla

Zeď nářků a Chrámová hora v Jeruzalémě (foto: Ivana Moravcová)

I letos Česká rada dětí a mládeže pořádala ve spolupráci s Radou hnutí mládeže v Izraeli (CYMI) bilaterální výměnu mládeže. Ve dnech 7. – 13. 10. 2013 do ČR přicestovalo 6 zástupců izraelských mládežnických hnutí. Ti se zúčastnili programu připraveného týmem českých účastníků. Program zahrnoval poznávání práce v českých dětských a mládežnických organizacích, pomoc při úklidu okolí stanice metra Černý most v rámci projektu 72 hodin, exkurzi po Praze, návštěvu židovského hřbitova v Mladé Boleslavi i výlet do Českého ráje. Více si můžete pročíst v článcích od účastníků:

Izraelská část se konala od 11. do 17. 11. 2013. Čeští účastníci zavítali do izraelských hnutí mládeže, aby se dověděli o tamější práci s mládeží, dále se podívali i do muzea holokaustu Jad Vašem, nebo si společně s místními skauty prohlédli mini Izrael či pronikli do každodenního života a reality v židovských osadách v autonomní palestinské oblasti. Kromě toho účastníci navštívili pamětihodnosti a zajímavá místa Jeruzaléma a Tel Avivu, jakož i Mrtvé moře či Masadu. Podrobnosti se dozvíte z článku:

Projekt bilaterální výměny mládeže pořádá Česká rada dětí a mládeže ve spolupráci s Radou hnutí mládeže v Izraeli. Projekt je realizován s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Napsal: Marek Krajči

Fotogalerie k článku