Česká rada dětí a mládeže se stala plným členem European Youth Card Association

(PRAHA, 27. června 2013) – Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) se stala plným členem European Youth Card Association (EYCA). V průběhu května 2013 o tom rozhodli stávající plní členové této organizace v e-mailovém hlasování. Slavnostní podepsání plného členství se uskutečnilo 8. června 2013 ve španělské Molině na Valném shromáždění EYCA.

Evropská karta mládeže EYCAČRDM byla členem EYCA již od května loňského roku, ovšem jen v režimu čekatele. Plného členství se dočkala po bezmála jednom roce, obvykle přitom organizace dosáhnou plného členství za dva až tři roky.

Plné členství jednak umožňuje ČRDM hlasovat o záležitostech EYCA, zavazuje ho ale také k pokračování provozu Evropských karet mládeže EYCA v České republice a podporování mladých lidí v mobilitě a aktivním trávení volného času prostřednictvím těchto identifikačních a slevových karet. Cílem EYCA je rovněž vést mládež k občanství, kulturnímu vzdělání a k lepší uplatnitelnosti na trhu práce.

Za rok provozování EYCA karet v ČR se podařilo vytvořit novou vizuální podobu karet i propagačních materiálů a byl spuštěn nový web, propojený se sociálními sítěmi. Dále došlo k úspěšnému zahájení spolupráce s členskými sdruženími ČRDM a vytvoření jejich členských EYCA karet. Podařilo se také rozšířit distribuční síť a vyjednat nové zajímavé slevové partnery. V současné době se zahajuje spolupráce se středními školami a univerzitami.

Karty EYCA jsou přímým nástupcem karet EURO<26, které byly v ČR vydávány od roku 1993. Současný počet držitelů karet EYCA v ČR již přesahuje 40 000, což představuje více než dvojnásobek oproti předcházejícím letům.

ČRDM plánuje nadále oslovovat potenciální slevové partnery a distribuční místa tak, aby byla karta užitečná a snadno dostupná všem mladým lidem v České republice.

KONTAKTNÍ OSOBA:

Miroslav Jungwirth