Aktuality

Hledáme dvě děti do expertní platformy projektu na monitoring duševního zdraví dětí a adolescentů

Dvě děti (foto Canva)

Česká rada dětí a mládeže hledá dva zástupce dětí či mládeže do expertní platformy projektu SUPREME, který je zaměřen na monitoring a posilování duševního zdraví dětí a adolescentů. Výzkum realizuje Národní ústav duševního zdraví. Na projektu se podílí Univerzita Palackého v Olomouci a Česká školní inspekce. Vybraní zástupci z řad dětí a mládeže absolvují cca 4 rozhovory během roku s psycholožkou a budou s ní konzultovat zaměření a působení připravovaného výzkumu na děti. Pro realizátory je velmi důležité při přípravě výzkumu znát rovněž pohled cílové skupiny. Jsme proto velmi rádi, že Národní ústav duševního zdraví oslovil právě ČRDM, aby mu s výběrem vhodných kandidátů pomohla.

Hledáme dva zástupce dětí a mládeže ve věku 13–17 let, kteří by měli čas cca 4× do roka na rozhovor s psycholožkou na téma duševního zdraví. Setkání může proběhnout osobně v Praze či online. Zájemci musí být komunikativní a umět formulovat myšlenky. Jsme přesvědčení, že v organizacích dětí a mládeže je takových dětí a mladých lidí celá řada, budeme proto rádi za jejich kontakty.

Jména zájemců včetně kontaktu na zákonné zástupce a stručné představení, prosím, zašlete nejpozději do 10. prosince 2021 na email ondrej.sejtka@crdm.cz. Nutnou podmínkou je, abyste daného kandidáta/kandidátku o vaší nominaci informovali. Z došlých nominací vybereme dva zástupce, s nimiž se spojíme a nastavíme spolupráci s realizátory výzkumu.

Více o projektu…

Napsal: Marek Krajči